VALOTAITEEN RESIDENSSI 3.1.-22.1.2022

ENSIMMÄINEN VALOTAITEEN RESIDENSSI AVATAAN HOTELLISSA HELSINGISSÄ!


Suomen valotaiteen seura FLASH ja jugendlinna GLO Hotel Art käynnistävät vuoden 2022 alussa maailman ensimmäisen valotaiteilijoille kohdennetun residenssin Helsingissä. Taiteilijaresidenssi käynnistyy Lux Helsinki festivaalin yhteydessä tammikuussa 2022. Residenssityöskentely kestää noin kuukauden. Ensimmäinen residenssi toteutetaan pilottina, josta saadut kokemukset toimivat työkaluina seuraaville residenssijaksoille.


Ishmail Sandstroem kutsuu “mielikuvitushakkiin”

Ishmail Sandstroem on projektikohtaisesti muuttuva taiteilijakollektiivi. Petri Lehtinen on sen taiteellinen johtaja ja kuraattori. Ishmail Sandstroem on taiteilijaresidenssiohjelman ensimmäinen residenssitaiteilija ja käynnistää pilottihankkeen GLO Hotel Artiin sijoittuvalla Mandala Factory -kokonaisuudella. Petri Lehtinen on teatteriohjaaja ja kuvataiteilija, joka loi Ishmail Sandstroemin, “jottei minun tarvitsisi ikinä olla yksin”.

Mandala Factory sisältää Ishmail Sandstroem Mandala Duets -sarjan teoksia, mandalameditaatiohuoneen ja GLO Hotel Artin Dahlia-saliin sijoittuvan mandalatehtaan, jossa tammikuun residenssijakson aikana valmistetaan kolme uutta Mandala Duets-teosta.

Lehtinen kutsuu improvisatorista työtapaa “mielikuvitusshakiksi”. Mandala Duets -sarja on Ishmail Sandstroemin ja hänen koolle kutsumiensa taiteilijoiden yhteistyön tulos.

“Pelaajat lisäävät tai poistavat pelinappuloita kunnes kummallakaan ei ole enää mitään lisättävää tai poistettavaa. Peli on loppunut, kaikki ovat voittaneet ja uusi mandala on syntynyt maailmaan”, Lehtinen kertoo.

Ishmail Sandstroem valmistaa mandaloita käytetyistä diabetestarvikkeista, akryylilevyistä ja led-valonauhasta. Mandalatehtaalla arki yhdistyy pyhään, rubiini loistaa rupikonnan otsassa ja muovijätteen hauras kauneus paljastuu. Ishmail Sandstroemin mandalataiteessa prosessi on yhtä tärkeä kuin lopputulos.

Löydä tapahtuma Facebookista ja kutsu ystäväsi mukaan tästä.


JÄRJESTÄJÄT

Hankkeen vastuullinen toteuttaja on Suomen valotaiteen seura FLASH yhteistyökumppaninaan GLO Hotel Art. GLO Hotel Art järjestää residenssitaiteilijan majoituksen ja tarjoaa työskentelyyn soveltuvan tilan.

Taiteilijalle varataan yhteensä noin 30 hotellivuorokautta residenssijakson aikana. GLO Hotel Art tarjoaa julkisista tiloistaan myös tarkoitukseen soveltuvan näyttelytilan residenssin aikana valmistuneille teoksille.

FLASH vastaa hankkeen organisoinnista ja tuotannollisesta puolesta. Residenssipilottihankkeen projektijohtajana toimii Flashin perustajajäsen ja valotaiteilija Mia Erlin.


AIKATAULU

Mandala Factory on avoinna yleisölle 18.–22.1. valotaiteenseuran Facebook-sivuilla ilmoitettavina kellonaikoina ja AVIn ajantasaiset koronarajoitukset huomioiden. 

to 3.1  22.1 Residenssityöskentelyjakso GLO Hotel Art- residenssissä

ti 18.1 Mandala-factory ja siihen liittyvä näyttelykokonaisuus avautuu yleisölle

la 22.1 Mandala-factoryn ja näyttelyn päättäjäiset


Suomen valotaiteen seura FLASH

Suomen valotaiteen seura FLASH perustettiin tammikuussa 2017 edistämään valotaiteen kehitystä, näkyvyyttä ja asemaa Suomessa ja kansainvälisesti. Seura on tämän jälkeen järjestänyt tai ollut mukana järjestämässä lukuisia tapahtumia ja valotaiteen näyttelyitä, tärkeimpänä FLASH-biennaali, jonka kolmas editio nähtiin Suomenlinnassa syksyllä 2021. FLASH:in tavoite on edistää valotaiteen tunnettavuutta ja tarjota FLASH ry:n jäsenistön valotaiteilijoille uusia ja kiinnostavia mahdollisuuksia edistää valotaiteen tekemistä ja verkostoitumista.

Suomen valotaiteen seura FLASH Facebookissa ja Instagramissa: @valotaiteenseura,
Residenssi käyttää tunnistetta #FLASHvalotaideresidenssi / #FLASHlightartresidency

GLO Hotel Art

GLO Hotel Art on 2012 avattu rento lifestyle-hotelli, joka sijaitsee 1903 rakennetun Art Nouveau -linnan yhteydessä Helsingin Lönnrotinkadulla. Värikäs historia yhdistyy nykypäivään, kun linnarakennuksen ympärillä uudemmissa siivissä sijaitsevat 171 hotellihuonetta kohtaavat upeat uniikit kokoustilat, jotka sijaitsevat linnamaisessa päärakennuksessa. GLO Hotel Art on osa pohjoismaista itsenäisten hotellien perhettä, Nordic Hotels & Resortsia, joka puolestaan kuuluu Nordic Choice Hotelsiin. Nordic Choice Hotelsilla on yli 200 hotellia Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Baltian maissa.

Lisätietoja sekä haastattelu- ja valokuvapyynnöt:

Mia Erlin, FLASH
puh. 0503303764
valotaiteenseura@gmail.com 


Varaa huone

Erikoistarjoukset Varaa nyt