Vihreää Luksusta

Vihreä ja ylellinen hotelli? Kyllä, se on mahdollista. GLO-Hotellien Green Dream -ympäristöohjelma antaa haaveellemme juuret ja siivet. Olemme sitoutuneet vihreisiin arvoihin muun muassa veden- ja energiankäyttöä tehostamalla sekä jätettä vähentämällä. Entä tiesitkö, että me myös entisöimme olemassa olevia kalusteita mahdollisuuksien mukaan uuden hankkimisen sijaan?

"Hotelleissamme käytetään ainoastaan 100 % vihreää sähköä, ja niin valaistuksessa kuin veden kulutuksessakin pyritään mahdollisimman suureen ekologisuuteen. Konsernitason linjausten lisäksi jokainen Kämp Collection -hotelli tekee mahdollisimman paljon ekstraa omista lähtökohdistaan." kertoo Kämp Collection Hotelsin Green Key ambassador Tiina Saukkonen.

"Haluamme viedä ympäristötietoisuuden mahdollisimman pitkälle. Pyrimme esimerkiksi jatkuvasti vähentämään kemikaalien määrää. Kaikki huoneiden päivittäissiivouksessa käytetyt puhdistusaineet ovat ympäristömerkittyjä, ja olemme tutkineet kumppanimme SOL Siivouspalveluiden kanssa myös täysin kemikaalittomia siivoustapoja. Tarjoamme asiakkaillemme luksusta – mutta kestävästi ja ympäristöä kunnioittaen."

Green Key -ympäristömerkki kertoo ekologisesti kestävästä toiminnasta

Kaikilla GLO-Hotelleilla on kestävän matkailun Green Key -ympäristömerkki. Kansainvälisen matkailualan ympäristösertifikaatin on saanut jo yli 2 400 matkailuyritystä 46 eri maassa. Asiakkaille merkki kertoo, että hotelli on sitoutunut majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen ja joka ikinen henkilökunnan jäsen tekee päivittäistä ympäristötyötä.

"Green Key -ohjelma on rakennettu todella hyvin. Heidän organisaationsa toimii myös erinomaisena kumppanina toiminnan edelleen kehittämiseen." Saukkonen kiittää.

"On todella hienoa, että ympäristötietoisuus on kasvanut niin yritysten kuin kuluttajienkin keskuudessa. Tänä päivänä yritykset kirittävät toisiaan yhä vastuullisempaan toimintaan edellyttäessään läpinäkyvyyttä ja yhteisten arvojen jakamista myös kumppaneiltaan.  Moni vie yhteiskuntavastuun todella pitkälle."

Jokaisella pyyhkeellä on väliä

Oletko joskus hotellissa vieraillessasi pohtinut, onko pyyhkeen päivittäisellä vaihdattamisella käytännön merkitystä ympäristön kannalta? Kyllä on, vahvistaa Saukkonen: pyykinpesu muodostaa noin 16 % hotellien vedenkulutuksesta, mikä tarkoittaa myös merkittävää energiankulutusta.

"Asiakkaan näkökulmasta suurin ympäristöteko on se, että hän valitsee vihreitä arvoja noudattavan hotellin. Mutta vieras pystyy tekemään paljon luonnonvarojen säästämiseksi myös vierailunsa aikana, sillä yksittäisillä teoilla on valtavat kerrannaisvaikutukset." Saukkonen kertoo. 

Kalusteet kiertoon

Oleellinen osa GLO-Hotellien vihreää unelmaa on myös se, että jo olemassa olevat kalusteet saavat mahdollisuuksien mukaan uuden elämän taitavien verhoilijoiden ja entisöijien käsissä.

"On hienoa, että vanhoja kalusteita arvostetaan nykyään aiempaa enemmän." iloitsee verhoilija Saija Marttila Verhoomo Saimasta.

"Aina ei todellakaan tarvitse ostaa uutta, sillä kunnostamalla ja uudelleen verhoilemalla tuotteesta tulee uutta vastaava ja sen persoonallisuus vain lisääntyy. Parasta työssäni on asiakkaan tyytyväisyys sekä se, että siinä näkee oman käden jäljen."

Earth Hour sammuttaa valot

GLO Hotelsin ravintolat ovat mukana maaliskuisessa Earth Hour -tempauksessa: kaikkien ravintoloiden valot sammutetaan Earth Hourin ajaksi 30.3. klo 20.30–21.30 ja vieraat ruokailevat tunnelmallisessa kynttilänvalossa.

 Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma. Valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jonka avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. 

Yrttiviljelmä hotellin katolla

Tiesitkö, että GLO Hotel Sellon katolla on runsas yrtti- ja chiliviljelmä, josta noudetaan raaka-aineita hotellin keittiöön ja aulabaariin.

 GLO Hotel Artin sisäpihalta löytyy puolestaan rehevä puutarhakeidas samaan tarkoitukseen – lähiruokaa parhaimmillaan!


Lue lisää Green Key -ympäristömerkistä:www.greenkey.fi


Varaa huone

Erikoistarjoukset Varaa nyt