Ihana loma lasten kanssa

Leikkipuisto, huvipuisto, uintireissu, aikuisten omaa aikaa, päiväunet… Onnistuneella perhelomalla jokaisella perheenjäsenellä on hauskaa. Hotellivalinnalla pystyy vaikuttamaan paljon päivien sujuvuuteen, ja ohjelmaan kannattaa ujuttaa huippuhetkiä jokaiselle perheenjäsenelle. Poimi parhaat vinkit lasten kanssa matkustamiseen ja jännittäviin lähelle hotelleitamme suuntautuviin retkiin ja aktiviteetteihin!

 

Vantaa: yö lentokentän sydämessä

Helsinki-Vantaan lentokenttä syöttää matkaan tuhansia perheitä päivittäin. Moni saapuu kentälle kauempaa, ja silloin matkanteko saattaa käydä rankaksi etenkin perheen pienimmille. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu – GLO Hotel Airport, Terminaali 2, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä lähtöporteilta.

Oma majoituskortti, huoneessa odottavat omat pienet kylpytossut, vastaanotosta lainattavissa olevat lautapelit ja lelut, väritystehtävät sekä läksiäislahjaksi annettavat muistipelikortit varmistavat, että lapset tuntevat itsensä tervetulleiksi.

Helsinki-Vantaa on kaiken kaikkiaan erittäin lapsiystävällinen lentokenttä. Hyvin varustellut leikkialueet porteilla 16, 20, 30 ja 38 tarjoavat tekemistä monen ikäisille lapsille. Seasons Cafén (portti 14) ja Café Torin (portti 26–27) valikoimissa on myös vauvanruokaa ja äidinmaidonkorviketta, ja molemmista löytyy lasten leikkinurkka. Portin 31 kupeessa sijaitseva lastenhuone on varustettu mikroaaltouunilla ja erillisellä tilalla vaippojen vaihtamiseen. Lue lisää lentokenttää koskevia vinkkejä lasten kanssa matkustamiseen täältä!

Mikäli aikaa jää myös Vantaalla retkeilyyn, tsekkaa ainakin nämä:

Vain noin viiden kilometrin päässä lentokentästä sijaitsevan Flamingo Span Magic Maya -liukumäkitunneli, inkaputous, villivirta, pyramidiliukumäki, käärmeliukumäki sekä monta muuta huikeaa liukua ja allasta takaavat, että vesipuistossa riittää tekemistä vaikka koko päiväksi – vanhempiakaan unohtamatta: aikuisten tunnelmallinen Spa Kylpylä ja monipuolinen kauneushoitola Flamingo Day Spa tarjoavat ansaitun rentoutushetken hulinan keskelle.

Rush trampoliinipuistossa peuhatessa energia purkautuu riemunkiljahduksina. Alle kouluikäisten lasten ja heidän vanhempiensa oma vuoro Naperopomppu mahdollistaa turvallisen pomppimisen myös perheen pienimmille. Perhevuorot ovat puolestaan omiaan koko perheen yhteiseen hauskaan ja aktiiviseen liikuntatuokioon. Rush Vantaa sijaitsee Tammistossa Jumbon kauppakeskuksen ja Flamingo Span tuntumassa, vain muutaman kilometrin päässä lentokentästä. Toinen puisto löytyy Pitäjänmäeltä, viiden minuutin junamatkan päässä GLO Hotel Sellosta ja kymmenen minuutin junamatkan päässä Helsingin Rautatieasemalta.

Tiedekeskus Heurekassa laitetaan aivonystyrät liikkeelle. Keskuksen näyttelyissä tieteeseen ja teknologiaan tutustutaan hauskalla ja rennolla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi lisäksi seurata vaikuttavia planetaarioelokuvia, osallistua erilaisiin laboratorio- ja työpajaohjelmiin tai seurata vaikkapa rottien koripallo-otteluita. Kesäisin keskuksen vieressä auki oleva Galilei-puisto on matematiikan, fysiikan ja musiikin ilmiöihin perustuva vertaansa vailla oleva tieteellinen leikkipuisto.

Lentokentältä hurauttaa nopeasti ja vaivattomasti myös pääkaupungin sykkeeseen: junarata tuo matkailijat lentokentältä Helsingin rautatieasemalle puolessa tunnissa.

Helsinki: mieleenpainuvia yllätyksiä pikkuväelle, ylellisyyttä aikuisille

Helsinki: mieleenpainuvia yllätyksiä pikkuväelle, ylellisyyttä aikuisille

Koko pääkaupunki on sylissäsi Helsingin keskustan GLO Hotel Kluuvissa tai GLO Hotel Artissa yöpyessäsi. Lapset ovat molemmissa hotelleissa kunniavieraita samalla kun aikuiset voivat nauttia hotellien ylellisistä puitteista ja erinomaisesta sijainnista – mikä loistava win-win-tilanne lomanaloitukseen! 

GLO Hotel Kluuvissa tyynyillä odottavat tikkarit, vastaanotosta lainattavissa olevat pelit ja lelut, ruokailuhetkien väritystehtävät sekä läksiäislahjaksi annettavat saippuakuplat takaavat sen, että lapset tuntevat itsensä tervetulleeksi.
GLO Hotel Artissa lapsimatkustajia odottavat saapuessa oma majoituskortti, avainkortti, tervetulokirje sekä huoneesta löytyvät lasten kylpytossut. Vastaanotosta voi tiedustella lainaan ritari -ja prinsessahenkisiä roolivaatteita. Lisämaksusta saatavilla on myös GLO Kids -tuunattu huone, jossa pikkuväkeä odottaa valikoima leluja ja piirustusvälineitä. Mukavan kotimatkan takaavat vielä lähtiessä mukaan annettavat saippuakuplat.

Mutta eihän sitä lomaa pelkästään hotellihuoneessa vietetä! Pääkaupunki on pullollaan toinen toistaan ihanampia koko perheen retkikohteita. Omat kolme suosikkiamme ovat tässä: 

Korkeasaari on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä, eikä ihme. Eläintarhan kolmelta alueelta – Amazonia, Africasia ja Borealia – löytyy yhteensä noin 150 eläinlajia ja tuhat kasvilajia. Varmimmin eläimiä näkee niiden ruokinta-aikaan. Monet lajeista ruokitaan varhain aamusta, joten aikainen startti tuottaa usein tulosta. Myös kissaeläimet ovat kesäaikaan paremmin liikkeellä aamun ja illan viileämpinä tunteina. Tiesitkö muuten, että GLO Hotels tukee Korkeasaaren yhteydessä toimivan Villieläinsairaalan toimintaa?

Seikkailupuisto KORKEE Mustikkamaalla kutsuu testaamaan taitoja ja rohkeutta yli sadassa eri tehtävässä. Köysiseikkailupuiston tehtävistä löytyy sopivasti haasteita kaikille aina 90 cm pituisesta seikkailijasta lähtien, ikään ja kuntoon katsomatta. Pienimpien seikkailijoiden omilla radoilla aikuinen voi tarvittaessa kulkea ohjaamassa ja auttamassa.

Älä unohda myöskään vierailua Linnanmäen yhteydessä toimivassa Sealifessa, jossa voit tavata muun muassa  pippuripallokala Pörrön, seeprahai Mussukan ja sähköankerias Raipen sekä seurata vakkapa merihevosten ruokintaa. Luvassa taattu elämys kaikille perheenjäsenille!

Espoo: loistavat puitteet lapsiperheille 

Suomen toiseksi suurin kaupunki Espoo on todellinen runsaudensarvi perhelomalaisille. GLO Hotel Sello tarjoaa erinomaiset puitteet lapsiperheille, ja aktiviteetteja riittää: pelkästään kilometrin säteellä GLO Hotel Sellosta sijaitsevat muun muassa Angry Birds -teemaleikkipuisto, Seikkailupuisto Huippu sekä Leppävaaran upouusi maauimala.

GLO Hotel Sellosta löytyy perheille muun muassa väliovella jaettavia huoneita sekä mikroaaltouunilla ja astianpesualtaalla varustettuja Kitchenette-huoneita. Pienet yllätykset siivittävät lasten reissua: hotelliin saapuessaan lapset saavat tarroja, huoneessa odottavat omat pienet kylpytossut, ruokailuhetkiin on varattu väritystehtäviä, ja lähtiessä heitä muistetaan saippuakuplilla. Perhe voi lisämaksusta varata myös GLO Kids -tuunatun huoneen, jossa pikkuväkeä odottaa valikoima leluja ja piirustusvälineitä. Perheen isompia lapsia saattavat kiinnostaa hotellin aulasta löytyvät Play Station 3 sekä lautapelit.

Sitten suunnittelemaan yhteisiä retkiä ja elämyksiä!

Seikkailupuisto Huipussa seikkaillaan puusta puuhun 4−18 metriä metsänpohjan yläpuolella. Eritasoisilla radoilla jokainen pääsee kohtaamaan haasteita ja kokemaan onnistumisen elämyksiä oman uskalluksensa ja taitotasonsa mukaan. Vauhdin hurma on taattu, sillä pisimmät huimista vaijeriliu’uista ovat yli satametrisiä. Mikä parasta, GLO Hotel Sellon vieraat saavat 30 % alennuksen sisäänpääsylipuista!

Espoon Leppävaaran upouudessa maauimalassa kesäpäivä kuluu rattoisasti vedessä polskien. Leppävaaran uimahallin yhteydessä toimivassa maauimalassa lapsiperheet on otettu huomioon erinomaisesti. Pienimpien polskijoiden käytössä on kaksi omaa allasta, ja sekä vessat että hoitohuone on sijoitettu kätevästi aivan niiden kupeeseen. Alueella liikkuminen on vaivatonta myös vaunujen kanssa. Muista testata maauimalan kahvilan suussa sulavat munkit!

Avaruusteemaisesta Angry Birds -teemaleikkipuistosta löytyy muun muassa keinuja, trampoliini, vaijeriliuku sekä iso kiipeilyteline liukumäkineen. Perheen pienimmät peuhaavat turvallisesti omalla alueellaan. Alue tarjoaa kaikkinensa erinomaiset liikuntamahdollisuudet: puiston kupeesta löytyy muun muassa Espoon kaupungin treenikontti ja iso skeittipuisto.

Leppävaaran skeittipuiston lähes 2 000 neliömetrin kokoiselta alueelta ei lopu temppuilutila ihan heti kesken. Suomen suurimmasta skeittipuistosta löytyy kuppia, kaarta, putkea ja linjaa erittäin vaativaankin makuun. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde kaikille skeittaamisesta innostuville! 

VINKKEJÄ ONNISTUNEESEEN LOMAAN
  • Älä pakkaa liikaa! Jos jotain jäi uupumaan, saat sen varmasti myös kohteesta.
  • Mieti hotellia varatessa asumisen sujuvuutta. Esimerkiksi väliovelliset combi-huoneet ja keittiönurkkauksella varustetut kitchenette-huoneet ovat oiva ratkaisu lasten kanssa matkustaessa
  • Lapsen ensimmäinen lentomatka edessä? Matka helpottuu, kun kerrot lapselle jo etukäteen, mitä milloinkin tapahtuu. Lentäminen on monen lapsen mielestä seikkailu, joten kannusta sitä!
  • Viimeinen, mutta tärkein vinkkimme on tämä: lomafiilis on lopulta kiinni omasta mielentilasta. Anna siis muiden huolehtia hötkyilystä ja nauti hetkestä! 

Varaa huone

Erikoistarjoukset Varaa nyt