GLO Hotel Art ja Kuvataideakatemia toteuttivat yhdessä Julkitilataide-suunnittelukilpailun

Julkitilataide-teemainen suunnittelukurssi tuotti useita erinomaisia ehdotuksia uudeksi ilmeeksi hotellin vilkkaimmalle huonekäytävälle.

Kuvataideakatemiassa toteutettiin syksyn aikana kurssi julkitilataiteen suunnittelusta, jonka lopputuloksena syntyneet teokset osallistuivat kilpailuumme. Opiskelijat suunnittelivat uudelleen käytävän, joka vie vieraat vanhasta Jugendlinnasta moderniin hotellisiipeen. Kilpailuun osallistui kuusi työryhmää seitsemällä eri teoksella. Hotellin raati valitsi lopullisen voittajateoksen, joka toteutetaan vielä tämän vuoden aikana.

Voittajaksi valikoitui Laura Lowe, jonka teoskonsepti GLOW – Valon hohde kivessä kunnioittaa päärakennuksen hämyisen metsän tunnelmaa. Toiselle sijalle tuli Elias Langin, Eero Hietamäen ja Aarni Kapasen tiimin suunnittelema ”Transitions”, joka muuttaa hotellikokemuksen elokuvamaiseksi, hyperrealistiseksi tilaksi – joksikin muuksi kuin ”normaaliksi”. Hotelli aikoo toteuttaa molemmat suunnitelmat vuoden 2023 aikana.


VOITTAJATEOKSEN KONSEPTI

Hotellin käytävään toteutetaan 4–6 teoksen sarja taideteoksia, jotka muuttuvat valon mukaan. Teossarja kuvaa Lemminkäisen äidin ja mehiläisen matkaa. Teema kertoo ihmisen ja luonnon yhteistyöstä. Valoteosten rinnalle on laadittu kuvamatto, jossa on lehtien täplittämä polku. Syksyinen polku johdattelee käytävää pitkin ja kutsuu huoneisiin.


TAITEILIJASTA

Laura Lowe viimeistelee tutkintoa Kuvataideakatemian maalauksen osastolla. Hän on aiemmin opiskellut Pekka Halosen Akatemiassa ja Vapaassa Taidekoulussa. Hänet on valittu mm. Berliinin sekä Taidekeskus Salmelan residensseihin. Lowe etsii uutta maalauksen kieltä, joka resonoi ja vastaa aikamme kokemukseen maailmasta. Hänen teostensa keskeisenä teemana on muutoksen läsnäolo ympäristössä.


YHTEISTYÖSTÄ

Persoonallinen, historiaa ja nykyaikaa yhdistelevä GLO Hotel Art Helsingissä halusi tällä kilpailulla erityisesti tarjota mahdollisuuden nuorille taiteilijoille, joilla ei ole ennestään kokemusta julkiseen tilaan suunniteltavan teoksen luomisesta. “Yhteistyö oli antoisaa. Erityisen rikastuttavaa oli nähdä miten monella tavalla tavanomaisen hotellikäytävän voi nähdä”, kertoo Hotellinjohtaja Marika Mäkelä. ”Olen erittäin iloinen, että opiskelijoillamme oli mahdollisuus työskennellä GLO Hotel Artin kanssa. Nuorten taiteilijoiden mahdollisuus tehdä oikeita projekteja julkisiin tiloihin on hieno oppimiskokemus”, sanoo Andy Best, Kuvataideakatemian Professor of Sculpture.


Lisätietoja aiheesta: Marika Mäkelä, marika.makela@glohotels.fi, 050 5720982

Lisätietoja kilpailun voittajasta: lauralowe.art @sixeyedcat Lisätietoja Laura Lowen teoskonseptista löydät täältä.

Varaa huone

Erikoistarjoukset Varaa nyt