Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme varmistaa että sivumme palvelevat sinua mahdollisimman hyvin. Mikäli jatkat muuttamatta asetuksia, oletamme sinun hyväksyvän evästeiden käytön sivustollamme. Yksityisyyskäytäntö | EvästekäytäntöOK, I understand

The TRAYn Baba ghanoush eli munakoisotahna

  • 4 munakoisoa
  • 3 rkl tahinia
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 2 tl sumakkia
  • ripaus suolaa
  • tarjoiluun oliiviöljyä

Grillaa tai paista munakoisoja kuumassa uunissa, kunnes niiden kuori hiiltyy. Poista mustunut kuori. Valuta munakoisot siivilässä, soseuta ne ja lisää sekaan tahini. Sekoita joukkoon sitruunamehua sekä mausteita makusi mukaan. Koristele sumakilla ja oliiviöljyllä.

The TRAYn tabbouleh-salaatti

  • 2 rkl bulguria
  • 6 tomaattia
  • 2 isoa nippua persiljaa
  • 3 oksaa tuoretta minttua
  • iso punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • yhden sitruunan mehu
  • 2 tl sumakkia
  • 0,25 tl suolaa ja mustapippuria

Kuutioi tomaatit ja sekoita ne bulgurin joukkoon. Lisää hienonnettu persilja, minttu ja punasipuli. Lisää lopuksi öljy ja mausteet, ja sekoita hyvin. Anna vetäytyä noin 30 minuuttia tai kunnes bulgur on pehmennyt.

The TRAYn nyhtökaura libanonilaisittain 

  • 500 g nyhtökauraa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 rkl seitsemän mausteen seosta (etnisistä kaupoista)
  • 0,3 dl vettä
  • 0,5 dl sitruunasoijaa
  • 1,5 dl granaattiomenasiirappia
  • 50 g pinjansiemeniä

The TRAYn maustevoi grillatulle maissille 

  • 500 g voita
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • ½ nippua ruohosipulia 

The TRAYn kanelivanukas, Meghli 

  • 4,5 dl vettä
  • 1,25 dl sokeria
  • 0,5 dl riisijauhoa
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 rkl kanelijauhetta
  • 2 tl anisjauhetta

Koristeluun:

  • 25 g kuorittuja manteleita
  • 25 g suolattomia pistaasipähkinöitä
  • 25 g pinjansiemeniä
  • 1 rkl kookoshiutaleita
  • 25 g rusinoita

Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen. Ole varovainen – seos palaa helposti pohjaan! Vanukas on valmista, kun seos on sakeutunut. Jaa se tarjoilukippoihin ja jäähdytä. Koristele ennen tarjoilua. Anisjauheen sijasta voit käyttää myös aniksensiemenistä valmistettua anisvettä. Lisää silloin 0,5 dl aniksensiemeniä noin 1,5 desiin vettä ja keitä viitisen minuuttia. Siivilöi.

The TRAYn marinadi kokonaiselle kanalle 

  • 40 g valkosipulia
  • 50 g tuoretta tomaattia
  • 0,25 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 15 g timjamia oksineen
  • 1 dl sitruunamehua

Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Marinoi kanaa seoksessa yön yli, ja valmista se haluamallasi tavalla.

The TRAYn maustesuola pihville 

  • 1 osa mustapippuria (kokonaisina)
  • 4 osaa karkeaa merisuolaa

Paahda pippureita pannulla miedolla lämmöllä niin pitkään, että ne alkavat paukahdella. Varo kuitenkin, etteivät pippurit pala! Lisää suola ja kuumenna seosta hetki kosteuden haihduttamiseksi. Aja monitoimikoneella pulveriksi.

Varaa huone

Matkustan joustavilla päivillä
Erikoistarjoukset Varaa nyt