Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme varmistaa että sivumme palvelevat sinua mahdollisimman hyvin. Mikäli jatkat muuttamatta asetuksia, oletamme sinun hyväksyvän evästeiden käytön sivustollamme. Yksityisyyskäytäntö | EvästekäytäntöOK, I understand

Henkilöt The TRAYn takana

The TRAY ravintolassa välittyy aito yhdessätekemisen meininki. Teemme työtämme suurella sydämellä ja intohimolla. Tule tutustumaan meihin, olemme auki viikon jokaisena päivänä – myös sunnuntaisin.

Tervetuloa rentoutumaan hyvässä seurassa, hyvästä ruoasta ja juomasta nauttien!

Terveisin,

The TRAY tiimi


”Helsingin ravintolatarjonta kehittyy todella kiinnostavaan suuntaan. Kun tulin Suomeen kymmenen vuotta sitten, ravintolaskene oli paljon jähmeämpi. Nyt tilanne on toinen: pelkästään tänä vuonna Helsinkiin on avattu noin 60 ravintolaa ja uusia konsepteja nähdään laidasta laitaan.”


David – Vuoropäällikkö


”Suunnittelin kääntäjän uraa, kunnes päädyin hotellialalle puolivahingossa. Suomeen muuttaessani minulla oli jo hotellialan tutkinto, ja olin ehtinyt edetä Libanonissa ravintolapäällikön tehtäviin. Täällä vastassa oli kuitenkin kielimuuri. Niinpä aloitin tiskarin hommissa – keittiön puolella pärjää englanniksikin. Nälkä menestyä oli kova, ja se palkittiin nopeasti lisävastuilla toinen toisensa jälkeen. Pakko kuitenkin sanoa, että alku oli haastava! Turun Tintå sekä myöhemmin Top Chef -ohjelma olivat eräänlaisia käännekohtia urallani, ja olen molemmille erittäin kiitollinen.”


Jose- Keittiöpäällikkö


”Asiakkaasta tulee pitää huolta alusta loppuun asti. Suomessa saa usein fantastista palvelua ravintolaan saapuessa. Jostakin syystä palvelu kuitenkin lakkaa, kun ruoat on tilattu. Tarjoilijoiden tulisi pysytellä asiakkaiden saatavilla, ja pitää heistä huolta taustalla. Esimerkiksi vesilasit voi käydä täyttämässä hiljaa, keskustelua häiritsemättä. Jos tarjoilijalla on hyvä palveluasenne, tämä kaikki tapahtuu luonnostaan.” 


David - Vuoropäällikkö


”Opiskeluaikana humoristiseksi sloganikseni muodostui ’whenever we meet, bring something to eat’, muut opiskelijat kun olivat välillä sitä mieltä, että syön koko ajan. Mutta ruokaahan ei voi edes valmistaa maistelematta – se on ainoa tapa tietää, mitä on laittamassa tarjolle. Samalla tuohon lauseeseen kiteytyy jotain oleellista omasta taustastani: välimerellisessä kulttuurissa ollaan vieraanvaraisia ja viihdytään yhdessä ruoan äärellä.”


Jose – Keittiöpäällikkö 


”Pyrin aina ylittämään asiakkaan odotukset. Tällä alalla työskentelevillä tulee olla palo asiakaspalveluun. Jos asiakaspalvelu ei innosta, kannattaa vaihtaa alaa. Tähän pitäisi kiinnittää huomiota jo kouluaikana. Jokaiselta opiskelijalta tulisi kysyä, suuntaako tämä alalle intohimon tähden vai siksi, että ajattelee sen olevan helppo tie.”


David – Vuoropäällikkö


”Kokkaan sellaista ruokaa, jota itse haluaisin syödä. Meidän kulttuurissamme annokset ovat isoja ja ihmiset anteliaita ja vieraanvaraisia. Sama näkyy myös omassa ruoanlaitossani. Haluan myös tuottaa ihmisille wow-elämyksiä."


Jose – Keittiöpäällikkö


”En voi ymmärtää, miten Helsingissä pariskunnan illallinen voi maksaa helposti 150–180 euroa. Täällä voit joko mennä pizzalle tai syödä kalliisti, mutta välimuotoja ei oikein tahdo löytyä. The TRAY tilkitsee tätä aukkoa Helsingin ravintolatarjonnassa.”


David – Vuoropäällikkö


Kokin jääkaapista löytyy…lähinnä valo. ”Jääkaapissani on valehtelematta yksi sitruuna ja valkosipulia. En jaksa juurikaan laittaa ruokaa kotona ellei mulla sitten ole vieraita”, The TRAYn keittiöpäällikkö Jose kertoo.



”Mielestäni on hienoa, kun ystävyyssuhteessa ollaan siinä pisteessä, että kukin voi toisen kotona ollessaan laitaa kahvin tippumaan tai ottaa jääkaapista mitä haluaa. The TRAY perustuu saman tyyppiselle ideologialle: perheenomaiselle yhdessä viihtymiselle. Myös baari toimii chill & share -konseptin mukaisella periaatteella: kun kaikki viinit ja drinkit maksavat saman verran, ei laskun jakamisestakaan synny haasteita."


David – Vuoropäällikkö

"Olen asiakaspalveluihminen henkeen ja vereen. Hotellimaailmassa minua kiehtoo kansainvälisyys. Ennen ärsytti, jos joku avasi keskustelun kysymällä, mistä olen – halusin vastata, että on mussa sitten muutakin. Täällä olen oppinut suhtautumaan kysymykseen neutraalisti. Kun kaikki ovat muualta, kysymystä ei kysytä pahalla vaan uteliaisuudella."

Jashmin - Vuoropäällikkö

Varaa huone

Matkustan joustavilla päivillä
Erikoistarjoukset Varaa nyt